Вицепрезидентът Илияна Йотова за трети път открива Зимен празник "Белица-Семково"

Снимка: Infomreja.bg, архив

През 2015 г. кметът Радослав Ревански възстанови празника след 15-годишно прекъсване

За трети път вицепрезидентът Илияна Йотова и кметът на община Белица Радослав Ревански тържествено ще открият зимния празник в именития планински курорт "Семково".

През 2015 г. празникът бе възстановен след 15-годишно прекъсване от амбициозния градоначалник на малката планинска община. 

През 2018-а, в годината на Българското председателство на ЕС, по покана на кмета Ревански, вицепрезидентът Илияна Йотова посети Белица и Семково, за да постави началото на дискусия „Планините – неоцененото богатство на Европа“.

Тя бе част от посланическата инициатива на община Белица да се ограничи обезлюдяването на планинските райони с развитие на икономиката и осигуряване на работни места, да се работи за съхраняване на околната среда, за създаване на модел за бъдещо общо третиране на планинските региони и възможностите за социално-икономическото им развитие с обща законодателна рамка и специфично финансиране.

През 2015 г. в качеството си на евродепутат Илияна Йотова инициира доклад за политиката на сближаване в планинските райони не само на България, но и в целия ЕС. 

Освен вицепрезидента Илияна Йотова, до този момент участието си в зимен празник „Белица-Семково" 2020 са потвърдили евродепутатът от ДПС и вицепрезидент на европейските либерали Илхан Кючюк, Соня Стаменкова – градоначалник на Община Македонска Каменица, Република Северна Македония, Драгица Здравева – директор на Центъра за развитие на Източен планов регион на Република Северна Македония, Румяна Петкова - изпълнителен директор на Агенцията за социално подпомагане, Елхан Кълков - народен представител от ДПС. 

Зимен празник „Белица-Семково“ 2020 ще се проведе на 8 февруари 2020 /събота/ от 11.00 ч. С прекрасните мелодии на Македонския край и с танцова група „Накит“ близначките Мария и Магдалена Филатови ще завладеят сърцата на млади и стари в празничния ден. 

Кукери със страшни маски ще прогонят злите духове в планинския курорт, ще танцуват за късмет, плодородие и благоденствие. Вярва се, че колкото повече „удари” получиш от маскираните кукери, толкова по-надалеч ще стои злото от теб.

Ансамбълът за народни песни и танци при Народно читалище „Георги Тодоров 1885“ ще представи местния и пирински фолклор.

Любителите на ски спорта ще имат възможност отново да се състезават в организирания ски слалом, който ще се проведе от 9.30 до 12.00 ч. на писта „Еделвайс“.

Кметът на община Белица - Радослав Ревански, кани всички почитатели на зимата от Благоевградски и Пазарджишки регион се потопят зимния празник!

 

Снимка: Infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK