Правосъдие за две седмици: Наказаха грък за подкуп на пътни полицаи в Сандански

Снимка: Infomreja.bg, архив

Чужденецът е осъден на 1 година условно

Една година „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок и глоба в размер на 1500 лева е наказанието, наложено на Г. И. за извършено от него престъпление по чл. 304а от НК.

Чужденецът е бил предаден на съд от Окръжна прокуратура – Благоевград, след проведено бързо досъдебно производство и внесен обвинителен акт.

Около 08:30 ч. на 03.01.2020 г., в района на новата автогара в Сандански, дежурен автопатрул спрял микробус „Мерцедес“ с гръцки регистрационен номер. Идвайки от ул. ,,Свобода‘‘ към ул. ,,Тодор Каблешков‘‘, МПС-то преминало на червен сигнал на регулирано със светофарна уредба кръстовище.

Единият от полицаите отишъл при водача – Г. И., представил се и проверил документите му. Разбирайки, че е чужд гражданин, на гръцки език му обяснил за констатирано нарушение на правилата за движение. Било му разпоредено да остане в превозното средство и да последва полицейския автомобил до сградата на РУ на МВР в Сандански, където да му бъде съставен акт за установяване на административно нарушение.

Вместо да изпълни това, чуждият гражданин наближил патрулиращия автомобил и почукал по стъклото на прозореца, след което отворил вратата от страната на шофьора и хвърлил две банкноти по петдесет евро.

Веднага за случилото е било докладвано по радиостанцията в полицейското управление, а на И. били поставени белезници.

Днес, 17.01.2020 г., две седмици от започване на наказателното преследване, има постановена осъдителна присъда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK