Откриват изложба скулптура „Интерпретации” на Цветослав Христов (Цупи) в кюстендилската галерия

Снимка: личен архив

Изложба скулптура „Интерпретации” на Цветослав Христов (Цупи) се открива в Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора” - Кюстендил, на 19. май от 18.00 ч.

Част от творбите в изложбата са създадени специално за нея и непоказвани другаде. Експозицията представя и работи интерпретации на скулптури, създадени преди около две години. Всички произведения, показани в изложбата, са от последната година на скулптора и са негова собственост. Скулптурите са в скулптурни материали – гипс, дърво, камък, материали, с които работи активно в комбинация през последните пет години. 

Цветослав Христов (Цупи) от 2003 г. е доцент по „Скулптура” и „Композиция” в Националната художествена академия – гр. София и ръководител на катедра „Скулптура”. В творческата си биография има осем самостоятелни изложби в България и много колективни у нас и в чужбина, както и многобройни участия в представителни форуми. Работи във всички скулптурни жанрове – малък формат, мащабни проекти, инсталация. Негови творби са в музея и скулптурния парк на големия колекционер Юго Вутен в Белгия.

Монументални творби на автора са експонирани на открито в La Balada des Sepre – Швейцария, Гел – Белгия, с. Илинденци, Перник, София (Парк „Оборище”), Скулптурен парк на Министерството на външните работи, както и в с. Хлевене, област Ловешка, Велико Търново, Ахтопол, Пампорово и други градове в България.

Справедлив, честен и верен на свободата да мисли, като творец! 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK