Кюстендил остана без вътрешноградски транспорт

Снимки: Infomreja.bg

Кметът Петър Паунов: Предстоят разговори с превозвачите

Кюстендил остана без вътрешноградски транспорт – т.нар. маршрутки, след като фирмата превозвач отказа да подпише договор. За проблема сигнализираха общинските съветниците Камелия Борисова и Огнян Атанасов, до които достигнали множество жалби от страна на местните жители.

„Проблемът е основно в крайните квартали, например „Бузлуджа“. Хората, които работят в центъра на Кюстендил изпитват изключително неудобство. Сутрин рано и привечер, няма как да се приберат без транспорт. Каква е причината и има ли вариант той да бъде възстановен?“, попита съветничката Камелия Борисов.

Инж. Огнян Атанасов от своя стана уточни, че т.нар. маршрутки са спрели да работят от началото на тази година.

„Ако е изтекъл договорът кога се предвижда да се подпише нов и откога нашите съграждани ще могат отново да се възползват от тези услуги. Въпросът беше поставен от работници в един от цеховете. Явно сутрин са ползвали именно този транспорт, за да достигнат до работните си места“, поясни Атанасов.

Кметът Петър Паунов заяви, че предстоят разговори с превозвачите, за да може да се обсъди възможен график и да се пусне нов пакет от мерки. Предстои в момента да бъдат обявени и нови обществени поръчки.

„За съжаление тази култура на ползване на градския транспорт не носи достатъчно дивиденти, очевидно балансираните и компромисни цени на таксиметровите услуги също помагат. Затова ни предстои сериозна работа с превозвачите и експертите“, заяви кметът на Кюстендил, Петър Паунов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK