Над 250 малки футболисти мериха сили в Седмия коледен турнир "Хлапетата" в Благоевград

Снимки: Община Благоевград

Кметът на Община Благоевград, Атанас Камбитов, официално откри Седмия коледен футболен турнир „Хлапетата“ в зала „Скаптопара“. Зрителите аплодираха уменията на над 250 малки футболисти от Благоевград и региона, на възраст от 3 до 10 години.

„Изключително ми е приятно да бъда с вас на седмия пореден турнир. Създавате една сериозна традиция. Радостното е, че всяка следваща година все повече хора има в залата - родители, треньори, утвърдени имена на спорта и най-вече бъдещи футболисти. Искам да ви поздравя за това, което правите. Винаги можете да разчитате на подкрепата на Община Благоевград.

Тъй като финансираме детско-юношеската школа на „Пирин“, а това са децата преди школата, може би е редно да помислим за 2019 година в бюджета на Общината да заделим средства и за „Хлапетата“. По този начин ще постигнем една приемственост. Сигурен съм, че сред тези малчугани ще има бъдещи футболисти, с които Благоевград ще се гордее“, каза в приветствието си градоначалникът.

За  всички участници имаше осигурени медали, грамоти, тениски и календари за 2019 година.

Традиционният вече коледен турнир на „Хлапетата“ се провежда за седма  поредна година. Децата се надпреварваха в няколко колективни игри и минифутбол, като бяха разделени в различни възрастови групи. Клубът „Хлапетата“ е основан през 2011 година от футболния съдия Георги Иванов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK