Кметът Николай Георгиев: Да посрещнем 2016 г. с надежда и вяра в благоденствието на община Кресна!

Часове преди настъпването на новата 2016 година кметът на Кресна Николай Георгиев отправи поздрав към жителите и гостите на общината.

"Нека посрещнем 2016 година с надежда и вяра в благоденствието на нашата община, с усмивка и топлина в сърцата ни и да получим като отплата здраве, радост, щастие и много късмет!
Да си пожелаем заедно повече стабилност и сигурност, повече човечност и добрина! Нека има мир и разбирателство във всеки дом!

ПОЖЕЛАВАМ ВИ УСПЕШНА НОВА ГОДИНА, ИЗПЪЛНЕНА С ДОБРИ ДЕЛА И ДАРЕНА СЪС ЗДРАВЕ!
ДА Е МИРНА, СИЛНА И ЩЕДРА НОВАТА 2016 ГОДИНА!".

В свое специално обръщение градоначалникът Николай Георгиев заявява:

"Приятели, съграждани и гости на Кресна,

Текат последните часове на 2015 г. В такива моменти неусетно се връщаме назад, за да направим равносметка на постигнатото и да потърсим корените на новото начало, което да осмисли нашите усилия през идващата година.

2015-а ще остане в историята на нашата малка общност с две паметни събития. За първи път гражданското общество на Кресна намери сили, за да потърси справедливост за себе си вън от административната рамка на местната управа и неговия силен глас бе чут и разбран от водещите български институции – Парламент, Президент, Министерски съвет. Това е урок, който не бива да забравяме занапред, защото ясно ни показа, че заедно можем да постигаме и най-амбициозните цели на развитието.

Второто паметно събитие са местните избори и постигането на дългочаканата промяна в начина, по който искаме да живеем. Първите лястовици на промяната видяхме още този декември, с промяната в административното управление и празничното настроение което създадохме, но най-вече с желанието на общинската управа да достигне до всички и никой да не остане забравен или самотен.

Благодаря на нашите емигранти, които за първи път се организираха и ни дадоха урок по родолюбие, като събраха 2 689 лв. за нуждите на детската градина. Към тях ще прибавим 1 234 лева от благотворителния Коледен базар на децата и с набраните средства ще закупим нови дюшечета, бельо, учебни пособия, играчки и всичко необходимо, за да бъдат те щастливи и доволни.

Благодаря на дванадесетокласниците от училището, които със събраните 1 600 лева от техния Коледен кулинарен базар ще подпомогнат двама свои съученици и ще занесат след празниците продукти от първа необходимост на наши съграждани в нужда.

Благодаря на нашите самодейци и на всички деца, които участваха в нашия Коледен концерт, благодарение на който празниците станаха още по-хубави и по-вълшебни.

Благодаря на всички наши съграждани, които уважиха с присъствието си нашите декемврийски инициативи и бяха част от нашето усилие да ги зарадваме или да им помогнем.

Нека запазим нашето гражданско чувство, нашата съпричастност към болката на нашите съграждани в нужда и нашето единство и през новата 2016 г. и бъдем още по-сплотени и целеустремени за благото на нашата единствена и незаменима Кресна!".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK