Кметът на Симитли забрави да декларира нива

Апостол Апостолов, снимка: infomreja.bg, архив

Откриха несъответствие в имотната декларация на кмета на Симитли Апостол Апостолов за изминалата година. Той не е декларирал придобиване на нива с площ 1, 966 декара в землището на Симитли.

Колегата му от Струмяни Емил Илиев не е деклалирал следните имоти: пасище два декара в село Дебрене и нива три декара в с. Поленица. Кметът е пропуснал и да посочи данни за съпругата си, че притежава дялове в „Транс лоджистик 8“ ЕООД.

Заместник-кметът на Якоруда Беди Мустафова Осман не е дакларирала данни за съпруга си, че притежава лекавтомобил "Рено Лагуна".

Заместник-кметът на Благоевград Стоян Благоев пък не е декларирал вземания в размер на 39 280 лева към юридическо лице, както и данни за съпругата си, че притежава апартамент с площ 62,5 кв. м. в Благоевград при запазено пожизнено право на ползване от нейната майка, както и ¼ идеална част от имот с площ 12, 6 декара в село Пороминово.

С несъответствие в имотните си декларации са още районният прокурор на Петрич Лидия Манолова, която не е декларирала доходите на съпруга си от стопанска дейност в размер на 14 668 лева, и съдия Лилия Масева от Районния съд в Благоевград, пропуснала да декларира, че съпругът й е придобил дялове в „2Д Интернационал“ ЕООД.

Петър Петров, който е член на политическа партия "ЛИДЕР" не е декларирал, чесъпругата му е придобила чрез делба поземлен имот с площ 1350 кв. м. в Добринище.

Благоевградският следовател Христо Баханов не е декларирал, че е придобил имог с площ 0,687 декара в село Лиляново, община Сандански.

Несъответствията са открити чрез съпоставяне с данните, получени от НАП, където въпросните лица надлежно са обявили доходите си в данъчните декларации.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK