Кметът на Симитли събра на свинска сватба приятели за имения ден на сина си

Кметът на Симитли Апостол Апостолов отпразнува имения ден на сина си Стефан със свинска сватба. На прясна печена мръвка и вино Апостолов събра приятели и близки в семейното ранчо край река Струма.

Апостолови спазват традицията на Стефановден да се коли прасе от 40 години. Започнал я бащата на кмета, на когото е кръстен синът му. 

„Пред мен и съпругата ми изобщо не стоеше въпросът как ще се казва синът ни, беше ясно, че ще го кръстим на дядо му", каза Апостол Апостолов-Поли.

Синът му Стефан е най-младият футоблен съдия в „А” ПФГ. Започнал да свири мачове в елитната група през миналата година, едва 22-годишен.

Цял ден именякът приемаше поздравления по мобилния си телефон от приятели и колеги. Щастливата майка д-р Мария Апостолова пък почерпи с шоколадови бонбони гостите, уважили семейния им празник.

Майката на симитлийския градоначалник, също с името Мария, се грижеше за греяната ракия, която сервираше с охота за празнуващите имения ден на внука й.

Прасето Божка закла най-известният коляч в Симитли, познат повече като Владо Коча. Под ножа му за 30 години са погинали над 10 000 прасета. С голяма вещина той закла, опърли и разфасова и 150-килограмовата свиня Божка.

Традиционния празник на кмета, който също е бивш футболен съдия, уважиха футболни легенди като Борислав Димитров-Шмайзера, легендарното крило на „Пирин” и „Локомотив” София. Неизменен гост бе и вуйчото на Стефан - Христо Миленков-Хари, също бивш футболист на "Пирин".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK