Кметът на Сатовча свиква политическите консултации на 14 февруари

Снимка: Infomreja.bg

За вторник, 14 февруари, на двойния празник Трифон Зарезан и Деня на влюбените, от 15:00 часа ще бъдат проведени първите консултации с политическите партии в община Сатовча, свикани от кмета Арбен Мименов.

Поканата е отправена към ръководствата на ГЕРБ, БСП, ДПС, Реформаторския блок, Патриотичния фронт, Атака и АБВ.

В поканата до представителите на политическите партии от община Сатовча кметът Мименов напомня, че участниците в преговорите трябва да представят писмените си предложения за състав на секционните избирателни комисии.

Предложенията трябва да садържат: наименованието на партията или коалицията, трите имена на предложените имена за членове и ръководства на СИК с посочени ЕГН, длъжност в комисията, образование, специалност и телефон за връзка.

Представителите на политическите формации трябва да представят също заверени копия от удостоверение за актуално правно състояние на партията си, издадено не по-рано от 24.01 2017 година или копие от решение за образуване на коалиция за участие в изборите за 44-то Народно събрание, както и пълномощни от лицата, представляващи съответната партия или коалиция от упълномощени лица.  

Участващите в консултациите са задължени да представят и списъци с резервните лица, които да заместят при необходимост утвърдени членове на СИК.

При определянето на членовете и ръководствата на СИК се запазва съотношението между партииите и коалициите от редовните парламентарни избори, а именно: ПП ГЕРБ – 37 %, с най-много представители и ръководства в СИК, следвани от БСП, получили на редовните избори в община Сатовча 16,74 %, ДПС с 13,21 %, Коалиция „Реформаторски блок“ - 9,69 %, „Патиротичен фронт“ – 7,49 %, „Атака“ – 4,85 %, и „АБВ“ – 4,85 %.

Получилата в община Сатовча на редовните парламентарни избори одобрение от 6,17 % партия на Николай Бареков „България без цензура“ до момента не е допусната за регистрация и вероятно няма да участва в изборната надпревара за 44-ия парламент.

Броят на членовете на СИК в община Сатовча ще бъде 188.

 

КОМЕНТАРИ

ейпчзтжклйохд01:48 - 12.02.2017
кмета на Сатовча да яде п*тка овча иска на празника да му резнат хуя помашки.
Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK