Кметът на Сатовча свиква консултации за изборите на 5-и октомври

Арбен Мименов, снимка: infomreja.bg, архив

Кметът на община Сатовча Арбен Мименов преди дни е изпратил покана до ръководствата на политическите партии за провеждане на консултации за предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Поканите са адресирани до ръководството на ГЕРБ, Коалиция за България, която вече се преименува на „БСП лява България“, „Атака“, „България без цензура“ и Реформаторския блок.

Консултациите за определяне състава на секционните избирателни комисии на територията на община Сатовча ще се проведат на 26-и август от 14.00 часа.

Според Изборния кодекс, представителите на политическите партии трябва да представят писмените си предложения за състава на комисиите с имената, ЕГН, длъжност в СИК и телефон за връзка.

Предложенията трябва да съдържат още и списък за резервни членове, заверено от съответната политическа сила копие на актуално правно състояние на партията, издадено не по-рано от 5-и август 2014 г., или копие, удостоверяващо сформиране на коалиция.

Изискването е още да бъде представено и пълномощно от лицата, представляващи партията или коалицията, в случай, че в консултациите участват упълномощени лица.

В разпратената от кмета Арбен Мименов покана до политическите партии в община Сатовча изрично е упоменато, че предложенията за членове на СИК трябва да са съобразени с изискванията на чл. 95 от Изборния кодекс и Решение №672 на Централната избирателна комисия.

В общината вече са образувани и избирателните секции със съответната номерация и адрес за провеждане на изборите.

 

КОМЕНТАРИ

До Пинокио от снимката17:10 - 24.08.2014
Боклук,крадец,проституиращ с изгодата,това е то кмета. Мара отварачката и да го фали , и да го издига си е излишно,отдавна на никой не прави впечатление този мизерник. То бива лъжи то бива крадене,ама неговото няма спиране. Огради ли кощата кмете,през де си? Още ли се води на бай Васил? Всички знаят с какви пари...
да11:27 - 24.08.2014
Един милион, ама за една година. Така, че за всяка от годините на кметуване т.нар. "Буратино" прави по най-малко по ЕДИН милион.
кочан17:55 - 23.08.2014
Накарай твоят кмет да се закълне в КОРАНА(както задължава тъпите дпс -ари,за служби и сгоди )дали е откраднал по-малко от 1 мил.лева.М/У другото шматки ни правите вие ,защото сте тъпи овце,не взимате акъл от по умните.Свине като вашият треньор ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ.
shte te ritam17:51 - 23.08.2014
Кочанче кой ти е крив бе приятелю, че си ограничен човек и не можеш да постигнеш нищо и завиждаш на хората които са постигнали нещо и се опитват малко та малко да помогнат на тая община... Работата се вижда и пак ще е кмет. Ако ще да пукнете

FACEBOOK