Кметът на Сатовча е избран за титуляр в Комисията по актуални въпроси в Камарата на местните власти в Страсбург

Снимка: Личен архив

Кметът на община Сатовча, Арбен Мименов е разпределен в Камарата на местните власти и е избран за титуляр в Комисията по актуални въпроси, а в Комисията по мониторинг е посочен като заместник-делегат.

Това стана по време на 31-та сесия на Конгреса на местните и регионалните власти на Съвета на Европа (КМРВЕ) в Страсбург, която се проведе от 19-ти до 21-и октомври.

Освен кметът на Сатовча в 31-та сесия на Конгреса на местните и регионалните власти на Съвета на Европа в Страсбург, били още кметовете Дилян Млъзев - на град Елена, Никола Белишки - кмет на община Панагюрище, кметът на Казанлък - Галина Стоянова, както и председателите на ОБС в Самоков - Силвия Стойчева, Красимира Германова - председател на ОБС Созопол и експерта в НСОРБ - Диана Кънева.

Както ИНФОМРЕЖА писа, целият състав на делегацията на Република България за настоящия мандат е по предложение на Управителния съвет на Националното сдружение на общините и е одобрен с постановление на Министерски съвет.

„Темата на първото заседание за мандата бе "Етика и прозрачност на местното и регионално ниво", което поставя началото на работата на предстоящия мандат за периода 2016-2020 година. Разбира се актуалната тема за обсъждане бе и тази за бежанците, и още много други“, коментира Арбен Мименов.

Той сподели още, че след официалното откриване на 31-та сесия на Конгреса, новите членове на делегациите са получили своите акредитации.

На сесията е бил проведен и избор на президент на Конгреса и президенти на Камарите на местните власти и регионите, като са били избрани и седемте вицепрезиденти на двете камари. Одобрени са били също и представените проекти на програмите на новоизбраните ръководители.

Конгресът на местните и регионалните власти на Съвета на Европа (КМРВЕ) е консултативен орган на СЕ, който съществува от 1994 г. и цели насърчаване на местната и регионалната демокрация в страните членки и следи за прилагането на принципите на Европейската харта за местно самоуправление.

Национална българска делегация участва в работата на Конгреса от 1995 г.

 

КОМЕНТАРИ

Ф22:20 - 28.11.2016
Този човек е толкова достоен да е на това място , че може да даде пример на всички общинси личности . Човек който живее с мъките и неволите на хората. Благодарни сме , че те има кмете! Докато ти си с нас и ние ще бъдем с теб Успех !
Арнаудов12:39 - 27.10.2016
След толкова години все още не мога да разбера , от къде извира тази злоба за мъст срещу помаците ??? Те са най мачкания , гонен и унижаван етнос. Кой откъде се зададе , започва експерименти върху тях. Историята помни три възродителни процеса , проведени върху този етнос !?! Изстрадал , мирен , помъчен и тих народ , но не трябва да се играе с огън по време на "августовските жеги" !?! Търпението има граници !!! На по горе пишещия , малоумник " BOTEV " ще кажа , да не петни паметта на ПАТРИОТА БОТЕВ и да се научи да пише на Български , като всички ПОМАЦИ !!! ПОМАЦИТЕ , БЪЛГАРОМОХАМЕДАНИ , СА ПО БЪЛГАРИ ОТ БЪЛГАРИТЕ ХРИСТИЯНИ !!! А защо са го избрали този ПОМАК АРБЕН МИМЕНОВ , защото е четвърти мандат кмет на Община Сатовча и щом го избира народа , значи е заслужил !!! А ти ла..но такова , именуващ се с името на ВЕЛЕКИЯ БЪЛГАРСКИ ПОЕТ И РЕВОЛЮЦИОНЕР , не заслужаваш даже и да те коментирам........................
Арнаудов12:23 - 27.10.2016
ПОЗДРАВЛЕНИЯ Г-Н КМЕТЕ !!! ЖЕЛАЯ ТИ КРЕПКО ЗДРАВЕ, ОЩЕ МНОГО УСПЕХИ ВЪВ ВСИЧКИТЕ ТИ НАЧИНАНИЯ И ПО МАЛКО ДУШМАНИ !!! БЛАГОДАРЕН НАРОД НЯМА И ТИ ГО ЗНАЕШ !!! ХРАНИ КУЧЕ ДА ТЕ ЛАЕ. КУЧЕТО СИ ЛАЕ , КЕРВАНА СИ ВЪРВИ !!! ПРАВИ ТОВА , КОЕТО ТРЯБВА , ВСЕ НЯКОЙ ОТ НАРОДА , А И ИСТОРИЯТА ЩЕ ГО ОЦЕНИ !!! БЪДИ ЗДРАВ И МНОГО УСПЕХИ !!!
ЕБАЧЕВ08:54 - 27.10.2016
ДА ТИ Е%А МАЙКАТА И ИЗМИСЛЕНИЯ БОТЕВ! ТИ НЕ МОЖЕШ НА КУТРИТО ДА СЕ МЕРИШ С ТОЗИ И ДРУГИТЕ ПОМАЦИ!

FACEBOOK