Ден на отворените врати в ПМГ „Яне Сандански“ – Гоце Делчев

Снимки: ПМГ "Яне Сандански"

„Заповядайте, за да се забавляваме заедно!“ – така колективът на ПМГ „Яне Сандански“ се обръща към всички, които биха искали да разберат как точно се работи в това иновативно училище, какви са постиженията на учениците.

Седемнадесети май е обявен за Ден на отворените врати в гимназията. Целия следобед в сградата и двора на училището ще се провеждат занимателни уроци, игри, състезания, спортни срещи, изложби… - една изключително богата програма.

В петъчния ден всеки може да посети уроци по химия, физика, биология. На 150-годишнината от създаването на Периодичната система е посветен урокът „Вълшебствата на химията – опити и експерименти“. Интерес предизвикват и темите: „Магията на физиката“, „Наблюдения на микроскопски обекти и изготвяне на нетрайни растителни микроскопски препарати по биология“, „Биологията в игри“.

Математиката също е широко застъпена – от запознаване с живота и дейността на велики математици и приложение на математиката в различни области на науката,  до фокуси и занимателна математика с кибритени клечки. Предвидена е и игра на открито – „Тайните на координатната система, търсене на съкровище“.

Осезателно ще присъстват, разбира се, информатиката и информационните технологии – весели пъзели „Играй, забавлявай се и мисли!“, състезание „Аз знам, мога и ще го докажа“, „В облака – работа и забавление“. Разнообразни ще бъдат изявите в областта и на обществените науки – философски пъзели, урок за Втората световна война, представяне на ученически проекти от иновативните паралелки – ХІ а и ХІІ а клас – „Здравословен начин на хранене“ и „Полетът на човешкия дух в световните архитектурни постижения“.

В двора на училището ще бъде направена възстановка на Априлското въстание, а в артистичното студио ще се рисува с различни материали. Ще има също музикални игри, хепънинг с ученици, фотоконкурс, кулинарен базар, представящ традиционни вкусове от Англия и Америка, ще бъде демонстрирана и красотата на българските празници.

Състезанието „Знаете ли български?“ и Кръглата  маса „С любов към книгата“ ще покажат знанията на учениците в областта на родния език и литературата, а  играта  „Усъвършенствай английския“, виртуалната екскурзия из Франция и „На чаша руски чай с френски сладки“ – в областта на чуждите езици.

„Спортът е здраве и начин на живот!“ Под това мото ще бъдат организирани проявите в областта на различни спортни дисциплини – волейбол, футбол, тенис на корт, тенис на маса, лека атлетика, стрийтбол. Фитнесът е застъпен чрез демонстрации на ученици от 10-и и 11-и клас. Удоволствие на присъстващите ще доставят и изпълненията на мажоретния състав към гимназията.

Осъществяването на тези толкова много и разнообразни дейности е свързано с труд, който заслужава да бъде уважен!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK