Неврокоп (Гоце Делчев) отбелязва 107 години свобода

Снимка: Община Гоце Делчев

Празничната програма ще продължи цяла седмица

Община Гоце Делчев ще отбележи с богата и разнообразна едноседмична програма 107-та годишнина от освобождението на гр. Неврокоп /Гоце Делчев/ от османско робство.

Програмата ще започне на 14-и октомври /понеделник/ с откриването на две изложби. Първата е на тема “107 години от освобождението на град Неврокоп и Пиринския край от турско робство” и ще бъде открита в 17:00 часа в Общинския исторически музей. След това, в 18:00 часа, в изложбената зала в Дома на културата ще бъде открита изложба на ученици от Пловдив

На следващия ден, 15-и октомври /вторник/, програмата продължава с Националната кампания „Бъди войник“ на Министерството на отбраната, чийто домакин ще бъде град Гоце Делчев. От 15:30 часа на площад «Гоце Делчев» ще се проведе информационна борса за набиране на войници и матроси за Българската армия. В същото време на площада ще бъде показана техника, въоръжение и оборудване на Сухопътните войски и служба «Военна полиция». В 17:30 часа, отново на централния площад в града, ще има музикална програма с участието на Танцов клуб «Пиринско злато» към Военен клуб – Гоце Делчев, и самодейци от народно читалище «Просвета – 1865».

На 16-и октомври /сряда/, празничната програма продължава с театралната постановка „Мемоарите на един Въргал“ с участието на Влади Въргала. Тя ще започне в 19:00 часа в Дома на културата. 

Програмата продължава на 17-и октомври /четвъртък/ с представяне на детската книга „Новите приключения на Ежко“ на автора Иван Мишев, което ще се състои в 17:30 часа в малката зала на Дома на културата.

Кулминацията на тържествата по повод 107-та годишнина от Освобождението на града, ще бъде на 18-и октомври /петък/. Програмата ще започне в 11:00 ч. с полагане на венци и цветя на паметника на Гоце Делчев на Попови ливади, а в 12:00 часа ще бъдат положени цветя пред паметника на Пейо Яворов в Градския парк с участието на ученици от ПГ по МСС „Пейо Яворов”.

В 16:00 часа ще се положат венци и цветя на паметника на ген. Стилян Ковачев, пред паметната плоча на Пейо Яворов на ул. «Търговска» и пред паметника на Христо Ботев. В 17:00 часа Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим ще отслужи заупокойна молитва и благодарствен молебен в катедралния храм „Св. Св. Кирил и Методий”.

Програмата ще продължи с полагане на венци и цветя на паметника на Гоце Делчев на централния площад в 17:30 часа, а в 18:10 часа - и на паметника на загиналите във войните. В 18:30 часа в Дома на културата ще започне концертът на една от най-обичаните български групи – «Тоника СВ» заедно със Стефан Диомов

Община Гоце Делчев кани всички свои граждани и гости да участват в празничните мероприятия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK