Кметът на Разлог посрещна 14 танцьори от френската фолклорна група "Мозайка"

Снимки: Община Разлог

Кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев днес официално посрещна 14 представители на френската фолклорна група "Мозайка".

Любопитно е, че членовете на фолклорната група от Франция изучават и изпълняват български народни хора от 25 години.  

Утре (петък) от 19:30 часа на централния площад в Разлог те ще се изнесат фолклорен концерт, в които ще се включат Танцова формация „Перун” и Ансамбъл „Разложки мераци”. Концертът се организира от Община Разлог и Народно читалище „15.IX.1903-1909 г.”.

Френските любители на българските народни танци са в Разлог по покана на Николай Кутлин, роден и израснал в Разлог, понастоящем част от френската група за фолклор „Мозайка”.

„Установих се преди 18 години в град Сент Етиен, Франция. Днес, в лицето на моята група за фолклор „Мозайка“ от Монплезир, намерих отново моето „семейство“. Групата е част от асоциацията „Амикал Лаик“ от Монплезир, която събира прекрасни хора, с огромно желание, ентусиазъм и любов към нашите българските народни хора.

Днес за мен е чест и удоволствие да организираме събитие, което има за цел сближаване и споделяне на опит между фолклорни групи, сближаване и споделяне на традиции и ценности между два народа - българския и френския", коментира Николай Кутлин.

 

Снимки: Община Разлог
Снимки: Община Разлог

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK