Кметът на Разлог обяви 23-ти ноември за Ден на траур в памет на д-р Спас Радев

Снимка: Община Разлог

Забраняват се всички публични тържества и радостни ритуали

Кметът на община Разлог, инж. Красимир Герчев, обяви утрешния ден - 23-ти ноември, за Ден на траур по повод трагичната смърт на д-р Спас Радев.

Националният флаг на всички общински сгради ще бъде свален наполовина.

Забраняват се всички публични тържества и радостни ритуали.

"Нека изпратим достойно в последния му път д-р Спас Радев. Разлог скърби за своя виден син. Поклон!", коментира в личния си профил във Фейсбук кметът Красимир Герчев.

Разложкият лекар загуби битката с коронавируса. Първоначално той се лекуваше в МБАЛ-Разлог, но след усложнения бе преведен в столична клиника. 

"Свидна жертва в битката срещу COVID-19. Д-р Спас Радев почина. Когато се сбогуваме с такива светли и красиви личности, думите не стигат...

Когато си жертвал живота си, за да спасяваш стотици други, думите не стигат... Когато оставаш деца-сираци, обичана съпруга, близки, приятели в разгара на своята младост и професионална компетентност, думите не стигат...

Болката на всички е огромна. Д-р Спас Радев е нашата поредна, свидна жертва на вируса-убиец. Свидна жертва на Разлог – потомък на лекари, добър професионалист, отдаден до смърт на професията си.

Думите не стигат да изразя съболезнованията си към неговото семейство, към съпругата му – обичаната д-р Божикова, към двете му деца, към лекарската колегия, към цялата ни общественост. Разлог скърби за своя свиден син... Почивай в мир, д-р Радев! Твоят път е пример.

Твоят живот е факел, който ще запали във всеки от нас надежда, че заедно можем да се обединим срещу коварната болест. Бог да те прости!", бяха съболезнователните слова на градоначалника в социалната мрежа.

Към тях се присъедини и председателят на Общинския съвет в Разлог, д-р Мария Копанарова:

"РАЗЛОГ ОТ ЖАЛБА ОНЕМЯ! Загубихме Д-Р СПАС РАДЕВ! Отиде си един от нас, един от най-добрите! Спря да тупти едно голямо сърце! Скръстиха се за почивка две работни ръце! Господ видя, че е много уморен, а и лек не се намери! Протегна му ръка и той тръгна с него!

Д-р Радев премина през света само веднъж,  а остави толкова много след себе си! Не наскърби никого! Не отпрати никого от вратата, дошъл за помощ! На дошлите за малко топлина - даваше слънце, на скърбящите - утеха, на отчаяните - кураж! Не отлагаше и не пропускаше да прави добро, защото знаеше, че няма да мине оттук отново!

Д-р Радев, ако сме пропуснали да ти кажем, то поне дано сме ти показали колко много значеше за нас, колко много те обичахме и уважавахме! И аз се моля Господ да ти отреди най-бялото облаче, от което да гледаш как растат и успяват децата ти! СБОГОМ, Д-Р РАДЕВ! Ще ни липсваш!".

 

КОМЕНТАРИ

Razlogenin21:28 - 23.11.2020
Бог да го прости.лека му пръст.но да не забравяме,че по същото време са починали и доста повече други наши съграждани, сънародници от оставени,забавени и нелекувани заболявания, като инсулт, инфаркт,диабет и т.н., които също са дали нещо на родината за да може все още да сме с главите над блатото.да си създаваме ненужни кумири в това безвремие.а уважение.и благодарност.
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK