Награда за отлично отворено обучение на Пето ОУ „Христо Ботев“ - Кюстендил

Снимки: Личен архив

Седмокласници приготвят храна за астронавти

В сградата на Научно-техническите съюзи, град София, с подкрепата на проекта OSOS (Отворени училища за отворено общество) по Европейската програма Хоризонт 2020, се проведе Ден на отвореното иновативно училище.

Проектът OSOS, по който и Пето ОУ „Христо Ботев“ работи, обединява 1000 училища от 11 страни.

Този проект мотивира училището да се развива не само  като център за учене, но и като място, където децата мечтаят, творят, споделят, правят открития.

Целта на Деня на отвореното училище е да се стимулира творческата активност и инициативност на младите хора, да се мотивират за самостоятелна работа по проекти и начина на представяне.

Проектът „Подходящи и качествени храни за астронавти“ на учениците от 7 клас на Пето ОУ „Христо Ботев“ - Виктор Тасков и Мирослав Божков, и тяхната ръководителка Даниела Георгиева беше сред 22-та проекта, одобрени да бъдат представени на публична защита.

Представянето на дейностите и резултатите по проекта бе под формата на презентация и видеофилм. Чрез дейностите по проекта учениците усвояват научни знания, формират и практикуват умения, които са ценни в реалния живот.

Презентациите бяха оценявани от компетентно жури, а с представянето и успешната защита на своя проект, екипът на Пето ОУ „Христо Ботев“ бе удостоен с трета награда за отлично отворено обучение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK