Кметът на Петрич награди 31 изявили се, талантливи ученици

Снимки: Община Петрич

В Петрич бяха наградени ученици с изявени дарби.

31 ученици от училищата в община Петрич бяха наградени по линия на  Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби през 2018 година. Те получиха еднократно финансово подпомагане за постигнати високи резултати през годината на национални и международни конкурси.

От тях Кирилка Гогушева, която е ученичка в СУ „Никола Вапцаров”, ще получава едногодишна стипендия от Общината, заради класирането си на първо място в Националния конкурс „Вълшебният свят на Ангел Каралийчев”. Стипендията е в размер на 135 лв месечно. Кирилка Гогушева е четвъртият стипендиант на Община Петрич за тази календарна година.

Церемонията по награждаването уважиха кметът Димитър Бръчков, депутатът Георги Динев, зам.-областният управител Антоанета Янчева, председателят на Общински съвет - Георги Тренчев, зам.-кметът Илияна Попова, директор дирекция „Образование и култура” -Нина Попова, директорът на Исторически музей - Сотир Иванов.

Кметът Димитър Бръчков поздрави изявилите се през годината ученици, като отбеляза, че с постиженията си дават най-голямото основание за гордост на общината ни. Депутатът Георги Динев призова учениците развивайки себе си да не забравят за Петрич и да се върнат тук, за да приложат наученото.

Преди церемонията за награждаване на учениците в Исторически музей – Петрич, беше открита и фотодокументална изложба „Освобождението на Петрич” по повод 106 години свобода.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK