В Петрич откриха експозиция, посветена на борбата срещу наркотиците

Снимки: община Петрич

В община Петрич започва системна работа за превенция на употребата на наркотични вещества

В градски парк на Петрич беше открита експозиция „България - ЗА превенцията и ПРОТИВ наркотиците“, посветена на борбата с разпространението и пагубната употреба на наркотици. Тя е съвместна – на община Петрич и Областен съвет по наркотични вещества – Благоевград.

Председателят на Областния съвет по наркотични вещества Магдалена Рахова благодари за инициативата, подета от община Петрич, и отчете, че общината полага огромни усилия, за да спаси своето младо поколение. Рахова посочи, че целта на подобни събития е да се привлече вниманието на децата и цялата общественост и да се акцентува върху проблема, който добива застрашителни размери. „Показваме на 16 табла всичко, което трябва да знаете за наркотиците – истината. Не се предоверявайте по темата на интернет“, обобщи Магдалена Рахова. Тя благодари на предшественика си - д-р Теменужка Любенова, която също уважи откриването на експозицията в Петрич, като истински създател на изложбата.

16 са снимките върху постаменти, които дават основната информация за видовете наркотични вещества и тяхното въздействие върху психическото и физическо здраве на човека.

Десетки ученици присъстваха на откриването на експозицията и старателно разгледаха снимките, прочитайки и придружаващата ги информация – синтезирана от специалисти и поднесена по възможно най-удачен начин.

Изложбата „България – ЗА превенцията и ПРОТИВ наркотиците“ е във връзка с отбелязването на Международния ден за борба с наркоманиите и наркотрафика – 26 юни, и е начало на мащабна кампания на местно ниво. Кметът на община Петрич отбеляза, че от началото на новата учебна година във всяко училище и всеки клас методично ще се работи в посока превенция срещу употребата на наркотици. Община Петрич вече разработва стратегия в тази посока, а целта е ангажиране на повече съсловни и неправителствени организации, за да се предотврати употребата на наркотични вещества от подрастващите.

Постерната изложба в Градски парк на Петрич остава през цялото лято, за да бъде разгледана от жителите на общината.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK