Няма да спират трафика към Рилския манастир въпреки укрепването на свлачището

Снимка: Infomreja.bg

Отсечката е сигнализирана с необходимите пътни знаци

През следващата седмица започва укрепването на срутищата по пътя за Рилския манастир.

Строителните работи в участъка от около 250 метра ще се извършват без спиране на движението като трафикът ще се регулира и пропуска, за да не се затруднява пътуването на поклонниците и туристите до Рилския манастир.

И в момента е осигурена нормална проходимост в 250-метров участък в района на срутищата по третокласния път. Отсечката е сигнализирана с необходимите пътни знаци. Шофьорите трябва да карат внимателно, като спазват сигнализацията и ограничението на скоростта от 40 км/ч.

Укрепителните работи ще се извършат на два етапа, с два отделни проекта. Единият касае пътната част - подпорната стена, която трябва да бъде изградена, заедно с другите укрепителни съоръжения. В горния край на терена ще бъдат изпълнени други укрепителни дейности, за да се спре ерозията, която е обхванала целия хълм.

Техническият проект за пътната част е готов, предстои приключване на съгласувателните процедури и стартиране на същинските подготвителни и укрепителни дейности.

Другият проект – за горската територия, който също беше обсъден на днешната среща, е готов. За него предстои да бъде получено съгласие от Рилския манастир като собственик на земите и да се процедира през РИОСВ и Регионалната дирекция по горите.

Укрепителните дейности при 27-ми километър на третокласния път Кочериново – Рила – Рилски манастир – Кирилова поляна са възложени на „Автомагистрали“ ЕАД. Дружеството ще работи максимално мобилизирано, за да може те да завършат колкото се може по-бързо и по третокласният път, който е основна връзка за Рилския манастир, за природните забележителности и туристическите обекти в околността, да се пътува удобно и безопасно.

При извършването на укрепителните дейности ще се вземат всички мерки, за да може пътуването до Светата обител да бъде възможно, коментира регионалният министър.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK