Кметът на Петрич и Камата откриха обновен спортен терен

Снимки: Община Петрич

Хиляди се стекоха за да получат автограф и книга от легендарния футболист

Кметът Димитър Бръчков и Христо Стоичков откриха напълно обновения спортен терен на гимназия „Пейо Яворов“.

Съоръжението е реконструирано по ОП „Региони в растеж“ и е превърнато в многофункционален терен, както за тренировъчен процес на спортни клубове, така и за часовете по физическо възпитание на гимназия „Пейо Яворов“.

„Работим усилено за подобряване на спортната инфраструктура в общината и имаме готови няколко обекта само за една година. Смятам, че спортът калява духа на подрастващите и ги дисциплинира. Затова ще продължим “, каза в приветствените си думи кметът Димитър Бръчков и благодари на Христо Стоичков за оказаната чест да бъде в Петрич.

„Вие сте пример, който децата, обичащи спорта трябва да следват“, бяха думите на кмета към Христо Стоичков.

„Благодарение на такива съоръжения, каквото откриваме днес, аз съм сигурен, че един ден поне едно от децата тук ще тръгне по моя път и дано дойде отново на този стадион и покаже Златна топка и Златна обувка“, каза Христо Стоичков пред стотиците деца на Петрич.

Камата благодари на кмета Димитър Бръчков за направеното в областта на спорта и пожела гимназия „Пейо Яворов“ да открие спортна паралелка. Лентата прерязаха кметът Димитър Бръчков и Христо Стоичков, а после двамата направиха демонстративно „първи удар“ с топка на обновения терен.

На церемонията за откриването на съоръжението присъстваха още депутатът Георги Динев, заместник-областният управител Антоанета Янчева, д-р Христо Мазнейков, председателят на ОбС - Георги Тренчев, директорът на ПГ “Пейо Яворов“ Таня Георгиева, управителят на ОФК „Беласица“ Венко Папалюгов, общински съветници, спортни деятели, деца.

Водосвет за здраве отслужи отец Ангел Кочев.

При огромен интерес Христо Стоичков представи пред петричката общественост и биографичната си книга „Христо Стоичков. Историята“. Десетки почитатели на легендарния български футболист получиха автограф и успяха да се снимат с него. „Имам прекрасни спомени от този регион. Радвам се, че съм в Петрич“, каза на децата от школата на ОФК „Беласица“ Христо Стоичков. Камата имаше специално насрочена среща с тях час преди премиерата на книгата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK