Кметът на Петрич Димитър Бръчков насрочи консултации за частичните избори в Долна Крушица

Димитър Бръчков, снимка: Infomreja.bg

Първи консултации с политическите сили за сформиране състава на СИК за предстоящите избори в село Долна Крушица насрочи кметът на община Петрич Димитър Бръчков.

Те ще се проведат на 1 февруари от 11 часа в кабинета на заместник-кмета по ТСУ. Покани са изпратени до председателите на всички политически партии, коалиции и сдружения.

Новият кмет на Долна Крушица ще бъде избран на 13 март 2016 г., като датата бе определена с указ на президента Росен Плевнелиев.

До повторния вот в петричкото село се стигна, след като съдът касира резултатите и обяви за недействителен избора на Борис Тупаров от Коалиция "Роден край".

Тупаров бе избран за кмет още на първи тур. Опонентът му Митко Тилев от ГЕРБ обаче обжалва решението на ОИК и спечели делото.

Магистратите направиха повторно преброяване на всички действителни и недействителни бюлетини и установиха, че има разминаване между броя на пуснатите в урната книжа и записаното в протокола.

Така на 13 март в битка за кметския стол в Долна Крушица отново един срещу друг ще се изправят Борис Тупаров и Митко Тилев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK