Център за социална рехабилитация и интеграция откриха в община Струмяни

Снимки: Община Струмяни

Център за социална рехабилитация и интеграция откриха в община Струмяни. Новата придобивка стана факт по проект „Активен живот“, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Кметът на община Струмяни, Емил Илиев, поздрави и посрещна с „Добре дошли“ гостите на откриването и не пропусна да благодари за подкрепата и усърдната работа на всички, които направиха възможно откриването на такъв център в общината.

След отслужения водосвет за здраве, децата от ДГ „Патиланци“, филиал с. Струмяни, зарадваха всички присъстващи със своите танцови и музикални изпълнения.

Проектът се изпълнява от Община Струмяни в партньорство с фондация „Институт за социални услуги в общността”/ИСУО/. Основната цел е да се осигури подкрепа за социална интеграция на хора в риск, включително с увреждания и членове на техните семейства на територията на община Струмяни и създаване на условия и насърчаване на равните възможности и активното им участие и по-добра пригодност за заетост.

В резултат от изпълнението на проекта се очаква реализиране на планирано развитие на социалния сектор в общината, включително чрез развиване на социални услуги, които са включени в местни стратегически документи и отговарят на конкретни потребности и прилагане на интегрирани и комплексни модели на работа за социално включване и участие на пазара на труда на хора с увреждания и семейства на деца и възрастни в риск, включително с увреждания.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK