Прожектират филм за Радомир по случай празника на града

Снимка: Община Радомир

Филмът е озаглавен “Всички пътища водят до...Радомир” и проследява промяната в облика на града в последните години

Документален филм за Радомир, който проследява историческите, природните и културните забележителности на града и неговия облик от минали времена до наши дни, ще бъде прожектиран утре в 11:30 часа пред сградата на общината, по повод празника на града.

Филмът е озаглавен “Всички пътища водят до...Радомир” и проследява промяната в облика на града в последните години, давайки визуална представа за реализираните проекти в областта на инфраструктурата, икономиката, образованието, религията, културата и други области.

В него зрителите ще могат да видят интересни интервюта с изтъкнати радомирци, сред които личат имената на журналиста и пътешественик Симеон Идакиев, проф. Евгени Кузманов, скулптор, писател и художник, отец Александър Стоев, архиерейски наместник на Радомирска духовна околия, както и на Емил Николов, изпълнителен директор на предприятието “АК Електрик” АД, което е водещ работодател в града и региона.  

Продукцията е изработена от “МониАрт-студио” по поръчка на Община Радомир. Сценарист и режисьор на филма е Симеон Григоров, а със свои роли в него участват Ася и Иво Иванови. Иво Иванов е психолог в ОУ “Христо Смирненски” в Радомир, а неговата съпруга Ася е учител в детска градина “Осми март” в града.

Община Радомир умолява всички граждани, които ще присъстват утре на прожекцията, да спазват необходимата социална дистанция един от друг, както и да носят маски, съгласно противоепидемичните изисквания.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK