Кметът на Община Радомир Пламен Алексиев: Възраждаме волейболните традиции с модерна спортна зала

Снимки: Община Радомир

Тя ще бъде с капацитет от 300 седящи места и фитнес център

Изказвам благодарност на Министерски съвет за финансирането на спортна зала, която ще бъде с капацитет от 300 седящи места и фитнес център

Бих искал да изкажа благодарност към правителството за изпълнения ангажимент към нас, във връзка с отпуснатите средства в размер на 1,5 млн. лв. за многофункционална спортна зала в Радомир. Една от надеждите на радомирската общественост е на път да се сбъдне! Предстои да започнем процедура по изпълнение на проекта за реконструкция, оборудване и обзавеждане на многофункционална спортна зала в града. Радваме се, че е поправена една несправедливост, възникнала вследствие на недалновидно решение на предишното управление на града, във връзка с продажбата на терена в кв. “Арката” на вече изградената нова спортна зала.

Проектът за реконструкция на спортната зала на стадион “Христо Радованов” ще позволи съществуващата сега сграда да се превърне в многофункционално спортно съоръжение. Тя ще разполага с капацитет от 300 седящи места, съблекални, фитнес център, офис пространство и кафе-бар.

С изграждането на собствена спортна зала в Радомир, младите спортисти от общината ще могат да търсят реализация на местно ниво, вместо да пътуват за тренировки до София и Перник.

Стремим се към възраждане на традициите във волейбола, които Радомир винаги е имал! Ще ни има отново на националната волейболна карта! От града ни са излезли редица изтъкнати волейболисти, дали много на националния и световния спорт. Имената на братята Сашо и Емил Треневи, Емил Спасов - Гацо, Вальо Миланов - Безин, Eлка Казановска, Мая Кирилова, Виолета Димитрова, Кристина Йорданска, Иван Зарев, говорят достатъчно на спортната общественост у нас. Надявам се, че след построяването на спортната зала ще се говори и за нови именити и силни волейболисти от нашата община!

Продължаваме да изпълняваме поетите ангажименти в областта на спорта, инвестираме средства в подобряване на материалната база и създаваме всички необходими условия в Радомир да се развиват силни спортисти!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK