Кметът на община Радомир, Пламен Алексиев: Нека почетем паметта на героите от Илинден!

Уважаеми българи, уважаеми граждани на община Радомир,

Днес е поредната славна дата в българския календар - 20. юли – Ден на Илинденско-Преображенското въстание. Това въстание е дълбоко свързано с нашия народ, защото нашите герои, които запалиха първи факела на свободата и записаха имената си в нашата историческа памет, са ненадминати по героизъм.

Илинденско-Преображенското въстание е връхната точка на борбите на българите за свобода. Въпреки неговото жестоко потушаване и неговия неуспех, то проправи самоотвержения път към свободата и показа на народа ни, че това е възможно.

Това дело на нашите предци изрази с цялата си сила техния висок дух и патриотизъм, тяхното родолюбие, което трасира пътя към лелеяната свобода и тя наистина впоследствие изгря.

Нека уважим загиналите герои с китка цвете и дълбок поклон пред тяхната неувяхваща памет и пред техните паметници и паметни плочи!

Днес е и имен ден на всички, които носят името Илия, Илко, Илиян, Илчо и др. На тях и на техните семейства пожелавам здраве и дълголетие и нека никога не забравяме загиналите герои, за да живеем ние днес свободно!

 

Пламен Алексиев

Кмет на община Радомир

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK