Кметът на община Радомир, Пламен Алексиев: Честит 24. май!

Уважаеми българи, уважаеми съграждани,

Честит празник 24. май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост!

Уникален празник, празник на всички празници!

Денят на солунските братя, които с делото си пребъдоха във времето, изведоха ни от тъмата и ни определиха като народ със свой собствен език и вечна писменост.

Днес, на тази светла дата, ние се прекланяме пред епохалното дело на двамата равноапостоли – светите братя Кирил и Методий. Нека жаждата на нашия народ за наука, знания и духовно усъвършенстване не стихва никога, защото наш дълг е да следваме пътеките на познанието и да продължим да го предаваме на поколенията след нас, а именно българското писмо и четмо, наука и култура!

Всички учители, които служат в храма на познанието и са призвани за това, както и всички читалищни дейци, журналисти и писатели, днешният ден 24. май като духовни водачи на българската нация ги задължава да работят всекидневно и да се стремят да усъвършенстват своята дейност чрез оригинални и значими постижения.

Нека в този най-хубав слънчев и най-български ден да се поклоним дълбоко пред гениалното дело, да обвием портретите на братята Кирил и Методий с цветя и здравец и да се гордеем с произхода си, защото сме наследници на древен, борбен и велик народ, който е дал писменост и култура и на другите славянски народи! 

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 

Пламен Алексиев

Кмет на община Радомир

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5
loading...