Кметът на община Радомир Пламен Алексиев: Честит 24-и май!

Уважаеми просветни и културни дейци,

Честит 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост!

На този ден ние, българите, отдаваме дължимото признание не само на нашите предци, които ни дариха с писменост, но и на съвременните водачи – учители и творци, които всеотдайно раздават в храма на духовността магията и силата на българското слово.

Науката и вярата са крепостта, която ни е съхранила и превела през историческите изпитания и превратности и тогава осъзнаваме колко сме силни със своята богата историческа култура, която събира вниманието възхищението на вси славянски народи, за тази съграждаща наша кауза.

Днес кирилицата е третата официална азбука в ЕС. На този най-български празник нека се обединим с увереност в името на просперитета на българския народ, който е дал и дава своя принос за развитието на България!

Химнът на българската просвета и култура, написан от Стоян Михайловски, се запява масово на този ден и този химн ще го има, докато я има България!

На всички учители, на всички културни дейци, на всички журналисти, писатели, на всички културни дейци, на всички журналисти, ученици, както и на всички сънародници пожелавам здраве, бъдещи творчески успехи и ви приветствам с думите: „Напред! Науката е слънце, което във душите грей! Напред! Народността не чезне там, дето знанието живей...“

 

Пламен Алексиев

Кмет на община Радомир

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK