Денят на благодарността събра на една маса в АУБ българи и чужденци

Снимка: Infomreja.bg

Денят на благодарността събра на една маса българи и чужденци. Доказателство за толерантността, приемствеността, традицията и топлината бяха събралите се преподаватели, студенти и гости на АУБ.

Като по филмите, и то американските, бе символично разрязана вкусна пуйка, към която имаше сладка добавка от сладко от червени боровинки.

Храната на този празник е изключително важен детайл, тъй като символизира пътя на британските преселници в Северна Америка.

Именно тази история бе разказана от президента на Американския университет.

Червените боровинки имат задължително присъствие на трапезата. При пристигането на британците на американска земя, боровинките, с тахната питателност и високо съдържание на витамини, помогнали на новодошлите да оцелеят.

Пуйката пък за първи път била срещната от европейците. Тя станала част от менюто.

Касерола-зелен боб с крутони, също носи своята символика с това, че бобът е типчна американска култура, която заселниците започват да отглеждат в новата за тях родина.

Да не забравяме и сладкия завършек с тиквен пай, отново типично американско ястие и зеленчук.

Храната сплотява хората. С усмивка всички бяха посрещнати и се насладиха на вкусовете на Америка. Но важно е, че Денят на благодарността е празник, на който бритнаските заселници са благодарили за благополучното си пристигане на новата земя, за щедростта на природата да нахрани изнемощелите пътници, преминали океана.

На този американски празник не се разменят подаръци, а се благодари на всички от семейството, близки и познати. Доказва се защо човек се труди и за какво е благодарен.

Трапезата обединява всички около оста си, а на хората им остава задачата да проявят доверие, човечност и щастие, че още една година е минала в здраве и любов!

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK