Повече деца в групите в ДГ "Пролет" в Дъбница гласуват утре общинските съветници

Снимка: Личен архив

Поради липса на достатъчна материална база, на утрешното си заседание членовете на Общински съвет-Гърмен, по предложение на кмета Минка Капитанова, ще гласуват формиране на групи с по-голям брой деца в Детска градина „Пролет“ в село Дъбница.

„Решението се налага да бъде взето, тъй като детското заведение не разполага с достатъчна материална база за откриване на нови групи, в които да съберат записаните деца от двете гърменски села Дъбница и Хвостяне“, се казва в докладната на Капитанова.

От новата учебна година Регионалният инспекторат по образованието-Благоевград, в лицето на началника Ивайло Златанов, няма да бъде разписван Списък –образец № 2, ако броят на децата в група е повече от 25, гласи разпространеното в детските заведения в областта разпореждане.

Единственото условие, при което въпросният образец може да бъде одобрен и подписан, е решение на ОбС, с което законодателната власт одобрява съществуването на групи с повече от 25 деца.

В именно такова състояние се намира ДГ „Пролет“, в която до момента има записани за новата учебна 2017/ 2018 година 99 деца от селата Дъбница и Хвостяне.

Според направеното разпределение, групата на 6-годишните ще е с 27 деца, групата на децата от 5 години ще е с капацитет 30 деца, втора група също ще са 30, а яслената група на този етап – с 12 деца.

Предложетието на кмета Минка Капитанова за приемане на решение се обосновава на основание чл. 21 ал.1 от ЗМСМ и Наредба № 7.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK