Баба Адиле от Годешево стана на 100 години, Арбен Мименов и Евелина Чолакова я зарадваха с подаръци

Снимка: Личен архив

Баба Адиле Арумова от сатовчанското село Годешево отпразнува стотния си рожден ден в компанията на кмета на община Сатовча Арбен Мименов и кметицата на родното й село Евелина Чолакова.

Скъпите гости на столетницата я зарадваха с подаръци, а тя ги благослови да стигнат и надминат нейните години.  

По традиция община Сатовча подари за стотния рожден ден на баба Адиле 150 лева, комплект тенджери и комплект красиви чаши.  

Адиле Арумова е родена и е прекарала целия си живот в село Годешево. Работила е през всичките години на къра и е издържала себе си и семейството със земеделие. Тя има четири дъщери, от които има десет внука. Столетницата има и двадесет правнука и три пра-правнука. Боб, картофи, чушки, домати, които сама е произвеждала са сред основните храни, с които баба Адиле се е хранила през целия си живот.

Живота си е прекарала в мъничката си къщичка, която е на площада в селото, заедно със съпруга и децата си. Тази година през април столетницата е овдовяла, на преклонните 98 години е починал съпругът й, който е бил неотлъчно до нея десетки години наред.

Баба Адиле живее при една от дъщерите си, трите й щерки са си в село Годешево, а едната живее със семейството си в Бургас. Повечето й внуци и правнуци, работят и живеят в Благоевград, в София като сред тях има и гурбетчии в Испания, Португалия и Германия.

Въпреки че преди дни баба Адиле Арумова чукна стоте години тя е се радва на добро за годините си здраве, напълно контактна е още става да се разхожда, като не спира да разказва истории от своя живот и миналото.

Да е жива и здрава, да посреща и да се радва на внуци, правнуци и пра-правнуци пожелаха на баба Адиле навръх стотния й рожден ден кмета Мименов и кметицата Чолакова, които я уважиха и зарадваха с подаръци и внимание.  

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK