И арестуваният кмет в Пловдив с луксозен имот с личен асансьор

Ральо Ралев, снимка: Plovdiv Town

Кметът на пловдивския район "Северен" Ральо Ралев, който бе арестуван в четвъртък, живее в луксозна сграда в апартамент с голяма квадратура. Според живеещи в кооперацията, със специален чип само той можел да се качва до 7-ия етаж, където е жилището му, съобщи БНТ.

От декларацията на Ралев, подадена през 2018 г. пред комисията за противодействие на корупцията, става ясно, че той разчита само на заплатата си като районен кмет. В документа не са открити несъответствия от проверяващия орган.

В декларацията е посочено, че Ральо Ралев има кредит от 58 000 лв за изплащането на имот - апартамент от 73 квадрата и влог от 18 000 лв. Притежава и два автомобила - "Ягуар", закупен през 2015 г. и "Фолксваген" от 2003 г. Колите е купил със собствени средства.

Според източници на държавната телевизия арестуваният кмет се води по адресна регистрация в един от блоковете на улица "Борба", но обитава жилище в нова кооперация на бул. "Шести септември".

Ами синът ми коментираше това, че той живее на седмия етаж и има привилегията със специален чип сам да качва асансьора до седмия етаж, никой друг не може да се качи до седмия етаж", заяви лаконично майката на Ралев - Веселина Яховска.

От фирмата, търгуваща с апартаменти във въпросната кооперация, заявиха, че всички жилища вече са купени, но имот на името на Ральо Ралев не са продавали. От там отказаха да кажат каква е цената на апартаментите и големината на жилищата на последния етаж.

Ральо Ралев нашумя с акциите си срещу незаконното строителство в ромските квартали "Шекер" и "Арман махала". През последните месеци в район "Северен" имаше граждански простести срещу застрояването на парк в квартал "Кършияка". Тогава Ралев заяви, че е отказал разрешение за строителство на собственика на зелената зона.

Днес заместниците му, както и другите районни кметове в Пловдив отказаха коментар за ареста. Служителите в пловдивския район "Северен" пък работиха при спуснати щори. /Dnes.dir.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK