Кметът на Ловеч, Корнелия Маринова: Поклон пред паметта на великия Апостол на българската свобода!

На 18 юли 1837 г. в подбалканското градче Карлово се ражда безсмъртният титан на България

Уважаеми българи, уважаеми съграждани,

На 18 юли 1837 г. в подбалканското градче Карлово се ражда безсмъртният титан на България - борецът революционер за Освобождението от турското иго на нашата страна - Васил Иванов Кунчев.

Светлият образ на Апостола на свободата днес сияе със своето безсмъртие. Дяконът живее като най-съкровен образ във всяко българско сърце.

18 юли е дата, на която Карлово и Ловеч се чувстват призовани да застанат рамо до рамо в почитта си към живота и делото на великия българин. Това са два града от двете страни на Балкана, които са като начало и край на един живот, влязъл в съзнанието вече на няколко поколения българи. Защото всеки, роден след Левски, се чувства длъжен да се съизмерва с неговата любов, преданост и жертвоготовност към Родината.

Радвам се, че в това дело за опазване и популяризиране на паметта за Левски всички българи вървим заедно. Въпреки извънредната ситуация с пандемията, ние в Ловеч  ще спазим традицията.

Ще се поклоним на паметните места, ще поднесем своите цветя и венци. Така всеки ще усети празничната атмосфера. И нека се знае, че святото дело на Васил Левски е живо в нашите клетки, в нашата кръв, в нашия обществен организъм!

Поклон пред паметта на великия Апостол на българската свобода!

 

КОРНЕЛИЯ МАРИНОВА,                               

Кмет на Община Ловеч

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK