Кметът на Ковачевица Кирил Жуглев: Броените дни бързо отминаха, но спомените с децата остават завинаги

Снимка: Личен архив

Успешно, с много емоции, хиляди снимки за спомен и нови приятелства приключи вчера Творческа ваканция на децата от ЦНСП в Карлово и Монтана.

Te бяха в архитектурния резерват в Ковачевица.

Ваканцията премина под патронажа на посолството на Малтийския орден у нас.

С поредните си любимци, този път от центровете за настаняване от семеен тип в Карлово и Монтана, се разделиха вчера - на връх големия християнски празник Голяма Богородица, кметският наместник на гърменското село Ковачевица и неговото голямо семейство.

Те бяха домакини на над 50-те деца, които прекараха незабравима Творческа ваканция.

“Броените дни бързо отминаха, но спомените, които оставиха у нас прекрасните деца, ще останат. Постарахме се през дните на Творческата ваканция на момичетата и момчетата при нас да им е приятно, уютно и щастливо като в собствен дом. Те бяха като наши деца затова и се разделихме с тях с радост, примесена с тъга и надежда, че техният път отново ще ги доведе при нас някога“, сподели кметският наместник Кирил Жуглев.

Той коментира още, че с цялато си сърце и душа е изпитал детската любов и привързаност на децата от двата центъра в малкото дни докато са били заедно.

„Децата на България са прекрасни, радвахме се на тяхната емоционалност, на тяхната любов към природата, на любознателността и признателността им. Пожелахме им да са живи и здрави, да пазят чисти душите си, да бягат от пороците и да станат достойни граждани и истински патриоти“, допълни още Жуглев.

За втора поредна година с финансовата подкрепа и под патронажа на посолството на Малтийския орден в България повече от 50 деца бяха на Творческа ваканция в китното село Ковачевица.

 „Организираните Творчески ваканции за деца от Центрове за настаняване  у нас от доброволците при посолството на Малтийския орден  се превръща в една чудесна традиция. Очакваме и ще бъдем щастливи догодина отново да бъдем техни домакини“, каза кметът на селото.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK