Кметът на Кочериново откри Център за социални услуги по проект „Подкрепа за достоен живот на лица в неравностойно положение”

Снимки: Община Кочериново

Кметът на община Кочериново Иван Минков откри Център за социални услуги, изграден по проект „Подкрепа за достоен живот за лица в неравностойно положение”.

Проектът е финансиран по Оперативна програма "Регионално развитие" съгласно договор за отпускане на безвъзмездна финансова помощ от 28.09.2016 г. между Министерството на труда и социалната политика и Община Кочериново.

Стойността на проекта е 499 771,91 лв., а продължителността му - 22 месеца, считано от 01.10.2016 г.

Изграждането на центъра е подкрепено и от Община Кочериново, която със собствени средства финансира подмяната на дограмата на новоизградените помещения.

На откриването на центъра присъстваха потребители на социалната услуга, лични асистенти и домашни помощници, екипът на Община Кочериново, работещ по проекта, и партньора им, представител на фирмата, изградила центъра, както и председателят на Общинския съвет и общински съветници, служители от общинска администрация, заинтересовани лица и граждани.

Отец Румен отслужи водосвет и молитва за здраве на потребителите и служителите на центъра.

Новооткритият Център за социални услуги се помещава на партерния етаж в сградата на Община Кочериново и е предназначен за хора, които имат нужда от помощ и подкрепа поради невъзможност или ограничения за самостоятелно справяне. В него те ще могат да получат специализирана медицинска, психологическа и социална помощ и подкрепа.

Кметът на община Кочериново Иван Минков приветства всички присъстващи и обеща да продължава да полага усилия за подобравяне и улесняване живота на хората в неравностойно положение.

Той добави, че в рамките на проекта ще бъде закупено и специализирано транспортно средство за хора с увреждания /микробус с платформа за инвалидни колички/, с което ще бъде улеснен достъпът до интегрирани услуги за хората с увреждания и хората с невъзможност за самообслужване не само от град Кочериново, но и от околните села.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK