Кметът на Кочериново, Иван Минков: Честит 3-ти март!

На всички съграждани пожелавам да намерим така нужния ни дух на единение!

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

Приемете моите най-сърдечни поздравления по случай Националния празник на Република България - 3 март!

За този ден дадоха живота си хиляди българи – обикновени хора, хъшове в изгнание, хайдути, четници, революционери, за които Свободата на Отечеството винаги е била над всичко.

Освобождението дойде със себеотрицанието и подвига на руските, белоруските, украинските, финските воини, воините от много други националности и нашите храбри опълченци.

Този ден показва, че саможертвата им не бе напразна, защото те се бориха и сбъднаха Отечеството ни отново да бъде свободно – със свои граници и държавност, с армия и духовенство, с образование и книжнина.

Това е ден за празнуване, ден за преклонение и ден за размисъл. Ден, който ни призовава да помним националните идеали и да пазим историческата си памет!

Днес, 143 години по-късно, прекланяйки се пред паметта на всички тези герои, нека помним, че жертвата им е била заради нас, за нашето свободно и достойно настояще. И с делата си да докажем, че сме силен народ - горд с миналото си и отговорен към бъдещето.

Нека помним, че в 3 март, в националния ни празник, са вплетени не само достойнствата ни като народ, но и нашата отговорност пред бъдещето!

Нека възпитаваме децата си в любов към Родината и бащиното огнище, за да градим заедно, мъдро и все по-отговорно настоящето и идните дни.

На всички съграждани пожелавам да намерим така нужния ни дух на единение!

Нека посланията на този празничен ден бъдат и упование в стремежа ни към просперитет на страната ни, на града и населените места в общината ни!

Честит празник!

 

Иван Минков

Кмет на община Кочериново

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK