Кметът на Кюстендил Петър Паунов получи приз "Развитие на туризма"

Петър Паунов - кмет на Кюстендил, снимка: infomreja.bg, архив

Кметът на община Кюстендил Петър Паунов получи приза "Развитие на туризма” на тържествена церемония по раздаването на наградите в конкурса "Кмет на годината" тази вечер в НДК.

Наградата на градоначалника връчи изпълнителният директор на Дарик радио Радосвет Радев.

"Адмирации за организаторите, че станахте говорители на българските общини. Добре дошли и няма да ви разочароваме, стига да нямате прякор Бат Сали", каза Паунов.

Кметът на Бургас Димитър Николов е "Кмет на годината 2014". Той спечели приза във второто издание на конкурса на Бранд Медия България - Kmeta.bg. Наградата му връчиха председателят на Народното събрание Цецка Цачева и миналогодишният носител на приза Йорданка Фандъкова.

Специалната награда на Kmeta.bg. получи Васко Стоилков, кмет на община Сливница.

Специалната награда "Добри европейски практики" е за един смел градоначалник, който изпълни проект за 125 млн. лв. - Таня Христова, кмет на община Габрово. Наградата й връчи Ивелина Василева, министър на МОСВ.

"Благодаря на тези, които наистина оцениха усилията, които положихме. Срещнахме ентусиазъм, трудности и доза отчаяние, но вярвам, че се справяме. Важното е да привлечем тези, за които ги правим - хората. Без тях никой проект няма смисъл. Тази награда е за габровци, защото подкрепиха тази инвестиция. Вярваме, че създаваме по-добри условия за по-качествен живот", каза Таня Христова.

Кметът на Пловдив Иван Тотев получи приза в категория  „Успешно привличане на инвестиции”.

Кметът на София Йорданка Фандъкова спечели приза в категорията „Усвояване на евросредства”.

Градоначалникът на Ловеч Минчо Казанджиев бе отличен за "Опазване на околната среда”.

В категорията „Адекватна реакция при криза” спечели градоначалникаът с най-бърза  и адекватна реакция при бедствие - Даниел Панов, кмет на Велико Търново.

"Тази награда е за тези, които спасиха десетки животи на хора в нашата община. За всички институции, които оказаха помощ в общината и направиха повече от 200 семейства да имат по-нормален живот, след като пострадаха", каза Даниел Панов.

Приза „Поддържане и развитие на спорта” получи Живко Тодоров, кмет на община Стара Загора. Награда в категорията „Осигуряване на условия за отглеждане на деца” не беше присъдена. Така реши експертната комисия, за да стимулира градоначалниците да работят още по-добре в тази насока, обясни водещата на церемонията Радина Червенова от БНТ.

За "Кмет на гражданите" гласуваха 120 000 българи от цяла България. Kmeta.bg даде две специални награди за община над 20 000 жители и под 20 000.

Министър Лиляна Павлова връчи приза на гражданите за голяма община на кмета на Благоевград Атанас Камбитов, избран със 17 000 гласа. "Много е мило. Не знам тези, които са ме подкрепили с какви чувства са към мен, но аз ги обичам. Благодаря на Благоевград и ги обичам", каза Камбитов.

Кмет на гражданите на малка община стана Господин Господинов от Мъглиж. За първи път се връчи награда за заместник-кмет и тя бе адресирана към Марин Захариев от Смолян. "Приемам тази награда за целия екип на община Смолян. Вярвам, че в последните три години общината върви в правилната посока", каза Марин Захариев.

На церемонията присъстваха и председателят на Народното събрание Цецка Цачева, министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, Ивелина Василева, министър на МОСВ, Джордж Кремлис от Главна дирекция "Околна среда" на ЕК, представители на бизнеса и медиите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK