Възпитаници на ПГ по икономика и мениджмънт - Кюстендил с отличия от Панорамата на професионалното образование

Снимки: ПГИМ "Йордан Захариев"

Двама абитуриенти от ПГ по икономика и мениджмънт "Йордан Захариев" - Кюстендил се представиха блестящо на ежегодната Панорама на професионалното образование в Пловдив.

Робърт Ананиев и Симона Христова от 12 "г" клас се състезаваха в направление "най-добра бизнес идея". Робърт спечели 1-во място и златен медал, а Симона се класира 3-та.

И двамата получиха сертификати и оценка Отличен (6), която автоматично им дава възможност да продължават образованието си в УНСС - София в специалности "предприемачество" и "икономика и бизнес".

Над 350 ученици от цялата страна се състезаваха в ІХ Панорама на професионалното образование. Тя се проведе на 21 и 22 април 2017 г. в Международен панаир Пловдив.

Форумът има за цел да покаже квалификацията на бъдещите изпълнителски кадри в икономиката и резултатите от дуалната система на обучение. Организатор е Министерството на образованието и науката.

В ПГ по икономика и мениджмънт - Кюстендил се обучават 530 ученици в дневна и 5 в самостоятелна форма, разпределени в 22 паралелки. 122 са абитуриентите тази година в 5 паралелки.

Зрелостниците ще бъдат официално изпратени с церемония на 15-и май от 17, 30 часа в голямата зала на Драматичен театър - Кюстендил. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK