Кметът на Кюстендил Петър Паунов и председателят на читалище "Братство" Иван Андонов с награди "Золотая муза"

Снимка: Община Кюстендил

На официална церемония на 23 юни в Мраморната зала на Руския културно-информационен център бяха раздадени Годишни награди "Золотая муза" 2016 за принос в популяризирането на руската култура и изкуство в България. 

Събитието се реализира със съдействието на Руски културно-информационен център – София, Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”, Първи частен руски театър в България, Фондация „Золотая муза” и „Велики учители”. 

Две от главните награди бяха връчени на Община Кюстендил в лицето на кмета Петър Паунов и на Иван Андонов – председател на НЧ „Братство 1869”, за техния огромен принос в развитието на културните взаимовръзки между двете държави, както и за активното им съдействие за организирането на ежегодния Международен фестивал "Велики учители” и Клавирен конкурс „Виктор Мержанов", които вече пет години се провеждат в Кюстендил.

Наградата „Золотая муза” е учредена през 1994 г. по идея на Нели Волкова-Куртева, почетен председател на журито, художествен ръководител на Първи руски частен театър, и със съдействието на бившия посланик на Руската федерация в България Александър Авдеев и министър Ема Москова.

През годините лауреати на наградата са били Борис Христов, Никола Гюзелев, Александър Морфов, Валери Петров, Светлин Русев, Емил Табаков, Пламен Карталов и много други. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK