Кметът на Гърмен Минка Капитанова насрочи за 13 февруари първите консултации за изборите на 26 март

Минка Капитанова, снимка: Infomreja.bg

Първи консултации за съставяне на секционните избирателни комисии в община Гърмен за провеждане на предсрочните парламентарни избори, които ще се проведат на 26 март, насрочи за 13-и февруари от 15 часа кметът Минка Капитанова.

Покани за участие са отправени към представителите на политическите партии ГЕРБ, БСП, ДПС, РБ, ПФ, Атака и АБВ. На предстоящите консултации с представителите на политическите партии ще бъдат определени съставите на избирателните комисии на територията на община Гърмен, както и ще бъде направено разпределението на членовете на СИК, в това число и ръководствата им по партии и коалиции.

Съгласно методиката за определяне на съставите на СИК, ПП ГЕРБ ще имат общо 71 брой членове, в това число 23 ръководства и 48 членове. Общият брой на членовете в секционните комисии на БСП ще са 32-ма - 12 ръководства и 20 членове.

ДПС ще имат 25 членове в секционните комисии, от които 10 ръководства и 15 членове, на Реформаторския блок се полагат 19 членове на СИК - 7 ръководства и 12 членове.

Патриотичният фронт ще имат свои ръководства в 5 секцонни комисии и 9 членове при квота от общо 14 членове на СИК. Заради недопуснатата от съда Коалиция "България без цензура", има вероятност партията на Бареков да не участва в предсрочния парламентарен вот.

При случай на участие в община Гърмен "България без цензура" има право на 12 членове в секционните комисии - 5ръководства и 9 членове. По 9 членове за предстоящия предсрочен парламентарен вот в секционните комисии имат Атака и АБВ. 

И двете партии ще имат свои  ръководства в 4 секции и по 5-ма членове в комисиите.

Общо 191 представители на партиите и коалициите в община Гърмен ще бъдат ангажирани в секционните комиси, като от тях 99 ще бъдат в ръководствата им, а останалите 122-ма ще бъдат членове.

 

КОМЕНТАРИ

рибново09:24 - 10.02.2017
Агент Манол доста хора е обработил за доносници навсякаде са в джемии и заведенията всичко му се докладва кой говори против него...Те нали за това им викат Манолета.Едно време доносницоте всичко издаваха на комунистите сега всичко докладват на агент Манол а той с това мляко е изхранен на него друго не му се одава освен да краде и топи хората.
Приятелююю21:54 - 09.02.2017
Понеже Башо кукаревата главица командва и ДПС и БСП в общината ще дадът на Мустето Геровото тъпото бавно загряващото мазно лайно да определи членовете на СИК на двете партии.Утре е петък! Вървете пред джамиите да шпионирате братята и сестрите си?Еб.хте майката на ДПС.
Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK