Изнудваният бизнесмен: Няма заговор, Иванчева си поиска парите

Снимка: Нова тв

Няма заговор срещу Десислава Иванчева, тя сама си поиска парите. Това заяви изнудваният от кмета на район "Младост" бизнесмен Александър Ваклин.

Вчера Специализираният наказателен съд съобщи, че инвеститорът, подал сигнала срещу Десислава Иванчева, е фирмата "Ваклин Груп", а собственикът й е сезирал органите на реда за искане на 250 000 евро за съобщителна процедура.

"Трябва да се прекрати една порочна практика. За съжаление, Десислава Иванчева наистина си поиска парите и сама определи мястото и времето, по което да й бъдат дадени. Няма заговор”, категоричен бе бизнесменът пред Нова тв.

Той обясни, че повод за изнудването е била умишлено бавене на съобщителна процедура за заповед на главния архитект на София към заинтересованите лица.

"Направих 4 опита да си запиша час с кметицата на "Младост” и да обсъдим ситуацията в официалното ѝ приемно време. Тя не дойде на нито една среща. Присъстваха само някой неин заместник или друго лице от администрацията”, заяви изнудваният бизнесмен.

Той обясни, че седмици наред негови служители се връщали с различни обяснения, защото заповедта за строеж, която се изпраща до всички заинтерсовани лица и която е нужна за проекта на Ваклин, се бавела и не се изпращала.

"Това съобщение има срок за получаване от 2 седмици, ние го чакаме от юни 2017 г.- почти 1 година. Тази процедура е много ниско в задължанията на един кмет. По едно време обявиха, че са загубили заповедта, после се намери, после пак се загуби”, обясни Ваклин.

По думите му от общината казали на негови служители, че проблемът е личен. Затова Ваклин потърсил контакт с Иванчева чрез други хора. Когато контактът бил осъществен, станало ясно, че Иванчева иска подкуп.

По думите му адвокатите на Иванчева са започнали да спекулират с неща, които не са верни.

Относно ролята на бившия кмет на района Петко Дюлгеров, Ваклин заяви, че се е свързал с него случайно, защото знаел, че може да разговаря с нея. "Не го познавах отпреди. Той осъществи контактна роля", добави той.

 

По думите му има неоспорими доказателства срещу Десислава Иванчева. "Никой не е искал да стане такъв цирк. Показността е по вина на г-жа Иванчева. Тя си избра времето и мястото, а то не беше подходящо. Това се случи пред министерство – какво очаквате”, коментира още Александър Ваклин. Бизнесменът е на мнение, че тя се е превърнала в "синдром на човек, почувствал се над закона".

 

"Трябва да върнем респекта на държавата и хората да започнат да уважават законите”, обясни бизнесменът защо е предприел всички тези действия по случая.

 

Ваклин бе категоричен, че дадените пари все още не са му върнати.

 

Прочети още на: https://www.dnes.bg/notifikacii/2018/04/21/iznudvaniiat-biznesmen-niama-zagovor-ivancheva-si-poiska-parite.374284

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK