Кметът на Дупница търси финансиране за спортната зала в града

Методи Чимев, снимка: infomreja.bg, архив

Кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев ще изпрати до края на седмицата писмо до министър-председателя и до министрите на финансите и на спорта, с което ще настоява да бъде осигурено финансиране за цялостна реконструкция на спортната зала в Дупница.

"Имаме пълна готовност да започнем веднага ремонтни дейности. Проектът е на стойност 4.5 млн. лева. От сегашната зала ще остане само една малка част. Проектът предвижда 1600 седящи места, разширяване на игралната площ с възможност да се правят две тренировъчни площадки за различните спортове, ще бъде на три нива, хотелска част, фитнес, няколко съблекални, зали за конференции", поясни градоначалникът.

По думите му реализацията на този проект ще даде възможност Дупница да се превърне в център за подготовка на много отбори от различните спортове от България и Европа.

"С тази зала няма как да поберем всички желаещи деца да тренират. Просто капацитетът е ограничен. Имаме 1000 деца, които се занимават в спортните ни клубове и желаещи още два пъти по толкова, но нямаме спортна база, за да ги поемат всички клубове. Ето, за втора година волейболният ни шампион "Марек Юнион-Ивкони" ще домакинства в Самоков. Надявам се да получим тези пари, за да осъществим една отколешна мечта на дупничани", коментира инж. Чимев.

 

Методи Чимев, снимка: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK