Кметът на Дупница обяви бедствено положение (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

Автомагистрала "Струма" остава затворена

Частично бедствено положение за част от територията на община Дупница обяви кметът Методи Чимев.

Решението е във връзка с възникнала усложнена обстановка, предизвикана от пожар вследствие на натрупани различни по вид отпадъци в района на фирма „Феникс Ресурс“– под моста на автомагистрала „Струма“ и в землището на село Грамаде.

Срокът на частичното бедствено положение е до 24.00 ч. на 14.08.2019 г. за провеждане на необходимите неотложни аварийно-възстановителни работи (НАВР).

"Във връзка с обявеното бедствено положение въвеждам в действие Общинския план за защита при бедствия в частта “План за действие при възникване на пожари”, считано от днес до 24.00 часа на 14.08.2019 г. За ръководител на операциите във връзка със създалата се обстановка определям началника на РС ПБЗН – Дупница.

Кметове и кметски наместници на засегнатите населени места от общината да започнат незабавно провеждане на планираните дейности за защита на живота и здравето на населението и опазването на околната среда. Щабът за изпълнение на Общинския план за защита при бедствие да премине при непрекъснат режим на работа. Информация за хода на НАВР да ми се предоставя през един час. Същата да се предоставя и на РД ПБЗН- Кюстендил, Областен съвет по сигурност, областния управител на Кюстендил и на средствата за масово осведомяване", се казва в заповедта на кмета, който е на място от възникването на пожара.

Огънят е обхванал основите на Автомагистрала "Струма", а с огнената стихия се борят пожарни коли, цялата налична техника на ВиК и Община Дупница, десетки доброволци и полиция. В потушаването се включиха автомобили на пожарната от Самоков и Благоевград, фирми, както и зърнопроизводители с техника.

На място пристигнаха експертни групи от Областно пътно управление и Министерството на регионалното развитие, за да вземат отношение по участъка на магистралата и да установят дали е компрометиран вследствие на огъня.

Автомагистралата остава затворена за преминаване на МПС-та, за обходен път се използва Е-79. "Засега нямаме информация за опасно високи нива на отровни газове. Очакваме резултати", коментира зам.-кметът на Дупница, Крум Милев.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Абсурд!21:38 - 13.08.2019
Поредната абсурдна ситуяция!Кой и защо позволи такова депо за отпадъци,точно под мост и то на магистрала!!!!?Виновни са,Държавата и държавния апарат в лицето на всички управляващи,които мислят само за своите облаги,но не и за безопасността на своя народ!
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK