Кметът на Дупница инж. Методи Чимев с приз „Ангел на благодарността“

Снимки: Община Дупница

Кметът на Община Дупница, инж. Методи Чимев бе удостоен днес с приза „Ангел на благодарността“. Тази година церемонията, която се провежда от фондация "Искам бебе" бе под патронажа на Председателя на Народното събрание – Цвета Караянчева, а наградите се връчват за особен принос към каузата на „Искам бебе“ – "За повече деца на България".

Награждаването бе в Народното събрание в присъствието на депутати, министри, кметове и областни управители. На самата церемония присъстваха и деца, които са родени след ин витро процедури и посрещаха гостите. 

"Приемам наградата на Фондация „Искам бебе“ като знак за добре свършена работа. Истината е, че 6-та година Община Дупница прави каквото е необходимо. От 37 финансирани двойки в общината са родени 27 деца, от които имаме 5 двойки близначета. Много, малко – помогнали сме. Ние си ги наричаме: "Децата на Дупница", защото всяко едно от тях, носи частица от всички нас. Няма по-голяма радост за всеки един, да дойде родител да благодари и да видиш едно усмихнато дете. Не случайно в кабинета ми съм сложил снимка с децата, подарена ми от самите родители. Да станеш родител, да чуеш "мамо" или "татко", какво по-хубаво от това има в живота. Това не се изчислява в пари, защото е безценно", каза на церемонията в Народното събрание инж. Чимев.

Сред отличените с награди, освен инж. Чимев бе и директорът на Дирекция "Бюро по труда" - Дупница, Наташа Илиева, която съвместно с фондацията пое много голяма кампания в цялата страна.

С подпомагането на дупнишки двойки с репродуктивни проблеми е свързан и друг любопитен факт. При встъпването си в длъжност в края на 2011 година, това е първият Правилник за подпомагане и финансиране, който предлага на ОбС-Дупница и впоследствие подписва. 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK