Пристигнаха новите автобуси в Дупница, кметският екип направи обиколка на града

Снимки: Община Дупница

Кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев връчи днес официално ключовете от 4-те нови автобуси, които ще обслужват линия №5 в града, на управителя на "Дупница Транс" Георги Зарев.

Новите возила бяха паркирани на автогаровия площад в града. "Автобусите са по проекта "Интегриран градски транспорт" и ще свързват кварталите от новоизградените жилища до "Байкал".

След 2 месеца, те вече ще обслужват нашите съграждани, както и гостите на града. В момента тече подбор на кадри за шофьори, така че в края на месец август "белите стрели" ще бъдат по улиците на града. Отговарят на всички европейски стандарти, могат да поемат 40 пътници едновременно, както и хора в неравностойно положение, за които има повдигащ механизъм и обособено място.

От тук насетне пожелавам успех на "Дупница Транс", да се грижи и стопанисва по най-добрия начин за возилата, а нашите съграждани да се возят в комфортна и приятна обстановка по обхвата на проекта, който както знаете ще бъде с напълно нова инфаструктура", каза инж.Чимев.

Управителят на "Дупница Транс" също се включи активно по свалянето на лепенките и фолиата на автобусите, за които в местността "Злево" се изгражда в момента и сервизна база.

"Като общинско дружество, разбира се, че ще стопанисваме автобусите както трябва. Снабдени са с всичко необходимо за приятното пътуване, така че вече очаквам с нетърпение да тръгнат по маршрута", лаконичен бе Зарев.

Веднага след предаването на автобусите, кметът, заедно със заместниците си Крум Милев и Олга Китанова, служителите от отдел "Транспорт" и представителите на медиите направиха пробна обиколка на града.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK