14 машини чистят от сняг Дупница и селата

Снимки: Община Дупница

5 минути след подаването на сигнал фирмата трябва да излезе на терен

Комисия от Община Дупница, КАТ, Пътно поддържане и Пожарна направиха проверка на машините за зимно почистване на фирмата, която е ангажирана с тази дейност през зимния сезон.

14 машини ще бъдат използвани по улиците на града и селата, а инертните материали, които ще се използват са пясък, сол и химикали.

Зам.-кметът на община Дупница Крум Милев уточни, че фирмата трябва да излезе на терен и започне почистване до 5 минути след подаване на сигнал от Общината.

"Първо ще се почистват главните улици и тези около училищата, здравните заведения и детските градини. Обхватът е разширен за почистване, предимно в селата. След това ще се "влиза" във второстепенни улици, където всяка година обаче срещаме един и същи проблем - паркирани автомобили и невъзможност на снегорините да минават заради големите си гребла.

Търсим съдействие от полицията в такива случаи, но шофьорите не винаги могат да бъдат открити да си преместят автомобила и снегорините няма как да минават.

Ще се наблегне на стръмните участъци, като "Градска градина", "Велико Търново", "Георги Икономов" и другите, където ще се обработва с химически материали и сол, за да се осигури проходимост", обясни Милев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK