Кметът на Бургас оценява като грешка решението на полицията за недопускане на протестиращите до парк "Росенец"

Източник: Фейсбук / Димитър Николов

Той съдейства на Христо Иванов за осигуряване на достъп

Кметът на Бургас Димитър Николов е поискал от МВР да допусне организаторите на протеста до зоната на парк "Росенец". Това става ясно от негов пост във фейсбук по повод напрежението в момента в района.

Бившият правосъден министър и лидер на "Да, България" обаче явно не е открил лично кмета Николов в общината, когато е отишъл на поиска обяснение за блокадата, след като полиция спира гражданите да достигнат до плажа Росенец, въпреки че и предварително са обявили това и вчера са поискали информация дали има друг протест. "Плажуването" се провежда организира по суша, но и по вода, като симпатизанти на ДПС с ръце отблъскват лодки да не акостират на пристанището.

Според обяснението на Димитър Николов до "Росенец" не са допускани и общински съветници.

Както написа Димитър Николов: Комисар Сотиров е заявил, че той носи отговорност за безопасността и с цел да няма сблъсъци на етническа основа няма да допусне промяна на предварително определения от полицията план за безопасност.

Междувременно три кордона полиция са разположени на пътя към плаж "Росенец".

По-късно Димитър Николов написа отново във фейсбук профила си:

Оценявам като грешка решението на полицията за недопускането на протестиращите до парк Росенец. Категорично смятам, че именно това покачва градуса на напрежението. Срещнах се с част от протестиращите пред Общината и изразих тази позиция."

Той отива на място със заявителя на протеста Христо Иванов, за да разговарям с органите на реда за осигуряване на достъп. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za