Кметът на Брезница е ясен още преди изборите

снимка: infomreja.bg, архив

Днес изтече крайният срок за регистрация на кандидатите за кмет на гоцеделчевското село Брезница, където на 24 ноември ще бъдат проведени частични избори с указ на президента Росен Плевнелиев.

Оказа се, че претендентът за кметския стол е само един. Общинската избирателна комисия в Гоце Делчев излезе със свое решение, с което допуска Иса Сакали да участва в местния вот като кандидат-кмет.

Изборният кодекс позволява вотът да се проведе с един-единствен кандидат, независимо че на практика няма да има изборна надпревара, коментираха от ОИК. Провеждането на жребий пък е безпредметно, тъй като бюлетината също е една-единствена - №1.

Така в изборния 24 ноември е достатъчно да гласуват Иса Сакали и семейството му, за да получи кандидат-кметът ръководния пост. Поне половината от бюлетините на гласоподавателите обаче трябва да са действителни, за да бъдат изборите законосъобразни, поясниха от Общинската избирателна комисия. 

Както "ИНФОМРЕЖА" писа, три партии дадоха заявка за изборите в Брезница - БСП, ДПС и ГЕРБ, но само от ДПС регистрираха днес свой кандидат.

Иса Сакали бе един от четиримата кандидати, издигнати на общоселско събрание на ДПС. Двама от номинираните обаче си направиха отвод и бе дадена седмица на Сакали и другия кандидат-кмет Салих Буковян да се разберат помежду си кой да продължи битката за кметския стол в Брезница.

Тъй като до консенсус не се стигна, на местен партиен съвет старейшините от ДПС решиха Иса Сакали да е следващият кмет на гоцеделчевското село.

Лоша шега изигра на общинския съветник Салих Буковян членството му в ГЕРБ, откъдето му бе свалено политическото доверие и бе отлъчен от групата съветници от ГЕРБ въпреки разкаянието му пред ръководството на ДПС.

Буковян остана в местния парламент като независим общински съветник, като лоялно подкрепяше досега всички предложения на групата от Движението за права и свободи.

 

КОМЕНТАРИ

Коцето03:08 - 27.10.2013
Буковян е психо, жена му и сестра му са ку.ви
До всички11:51 - 25.10.2013
Че този кандидат Иса Сакали нали си е човека на Сайди Чолак и Шекир Аян. И днес ще чуеш как Иса Сакали казва че инищи му Шекир Аян му е предложил все пак си са роднинки. Пък и той е такова простовато момче че незнам какво да очакваме от него. Пък и нали Иса Сакали е син на простия както ннаричат баща му. Бай Ганьо и Саидито така изиграха всички а пък те им повярваха. И Ава Джугдан и този Салих Буковян не стават ама и много простичко ги изиграха а те им повярваха. Салих е продажник този трябва да е вън отсякъде
Свилен11:31 - 25.10.2013
Да ви е жив и здрав новият кмет , свестен човек и ако не се остави да го командват Сайди и Реджеп ага ще направи много за селото ви . Оставете го човека да покаже какво може не го задушавайте отДПС , оставете го да работи за хората и селото .
Сайди Чолак10:55 - 25.10.2013
Сали Буковян немаше да има повиче от 100 гласа

FACEBOOK