Ученици, учители, общинари и доброволци с акция по чистота за Деня на Земята в Кресна

Снимка: „Училище за природата“

Точно в Деня на Земята - 22-ри април – учениците на град Кресна приемат предизвикателството на най-голямото световно движение за почистване #Trashtag Challenge. В понеделник от 14.00 часа след училище децата ще почистят популярно и замърсено място в Кресна – парка и трибуните покрай Струма. Ще се включат ученици от 5., 6. и 7. клас.

С тази акция децата отправят ясно и категорично послание за намаляване на отпадъците и срещу тяхното изхвърляне на нерегламентирани места, убедени, че опазването на природата и на Земята е отговорност на всички.

„Това е много добра идея за нашия град и нашето училище. Тази инициатива е важна и добра за целия свят. Отпадъците са опасни за околната среда и за нас и затова трябва да ги почистим. И най-важното е да не замърсяваме!“, каза Цветелина Атанасова, ученичка от 9. клас в СУ „Св. Паисий Хилендарски“ – предложила акцията.

В предизвикателството се включват да помагат Община Кресна, ръководството и учителите на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Кресна, читалище „Култура 1932“ – гр. Кресна, и доброволците на „Училище за природата“ - с. Влахи от България и Франция.

Освен почистването, покрай трибуните ще бъдат засадени и фиданки явор, които един ден ще осигуряват приятна сянка на посетителите в района. Фиданките са предоставени от Сдружение „Инициатива за младежко развитие“ – гр. Кресна.

„Училище за природата“ ще осигурят чували, ръкавици и домашно печени бисквитки за всички почистващи ентусиасти, Община Кресна ще извози чувалите и ще осигури инструментите за засаждане на дръвчетата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK