Доброслав Радев е спортист №1 на Дупница за 2018 година

Снимки: Община Дупница

Кикбоксьорът Доброслав Радев е спортист №1 на Дупница. Той бе награден на официална церемония днес от кмета на общината инж. Методи Чимев. Радев стана републикански шампион на България, спечели първо място на надпреварата Balkan Best Fighters в Сърбия, където бе избран и за най-техничен състезател, стана и балкански шампион на първенството в Босна и Херцеговина, носител на Световната купа в Унгария и световен вицешампион от първенството в Италия.

За негов подгласник бе обявен състезателят по силов трибой Иван Илиев. Той е бронзов медалист от Европейското първенство по силов трибой за младежи в Каунас, Литва, в категория до 93 кг. , а трети в анкетата е таекуондистът Митко Джорджев с многобройни призове и медали, спечелени от национални и международни турнири.

По регламент, десетката се допълва от Веселин Георгиев (тенис на маса), Иван Иванов (тенис на маса), Луиза Захариева (таекуондо), Мария Рикева (таекуондо), Мишел Мартин (силов трибой), Славчо Павлов (кикбокс) и Янита Миленкова (софтбол).

За номер 1 на Дупница при юношите и девойките бе избран таекуондистът Александър Джорджев. Той е шампион на България, Балкански шампион, шампион на Мултиевропейското първенство, 3-ти на Европейското първенство и 6-ти на Световното първенство.

На второ и трето място в класацията са други двама състезатели на спортен клуб „Гладиатор“ – Александра Георгиева и Радина Борисова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK