Езикова гимназия - Кюстендил, изпраща една от най-добрите си възпитанички

Кристияна Кръстева, снимки: Личен архив

Тази година завършва Кристияна Ивова Кръстева – момиче с безброй постижения зад гърба си и възпитаничка на Езиковата гимназия в Кюстендил, която градската общност е свикнала да вижда на сцената на Драматичния театър при всякакви поводи.

Член на националния отбор по скокове на батут и неколкократен шампион на Република България, завоювала завиден брой титли от международни турнири и двукратен носител на титлата “Спортист на Кюстендил” No:2.

Кристияна прославя града и страната на световно първенство в САЩ и завършва осма. Освен спортистка, Кръстева е и отлична ученичка, като постигнатите успехи през прекараните в гимназията години са трудни за изброяване. Достойни класирания на олимпиади по различни предмети, като заема пето място на националния кръг на олимпиадата по география и икономика, призови места на състезания по английски и испански език и много други.

Кристияна е и една от любимките на кюстендилските зрители в театъра. Вземала е участие в различни спектакли, концерти и постановки – по случай отбелязване на патронния празник на гимназията, самостоятелни постановки на трупата към ОДК Кюстендил, спектакъл “Животът е кино” по повод 30-годишния юбилей на Езикова гимназия “Д-р П.Берон”, като голяма част от публиката все още помни ролята ѝ на Фелиция в “Съкровището на Силвестър”, за която съвсем наскоро получава приз “Най-добра поддържаща женска роля”.

Участието ѝ в театрално студио “SEVEN”, което представя пиеси и етюди на английски език, не остава незабелязано и на национални конкурси, на които освен няколко награди за цялостна постановка, Кристияна грабва и такава за най-добро произношение на английски език. Част от пиесите, в които тя взема участие, са: “Ромео и Жулиета”, “Пазителят”, “Анонимни нечовеци: подкрепа за свръхестественото”, “Седем”, като повечето са оценени на национално ниво.

Тя винаги е била част от благотворителните инициативи на Езикова гимназия и трупата към ОДК Кюстендил, организатор на базари и участник в спектакли – успявайки да даде своя принос за всяка заслужаваща го кауза.

Кристияна Кръстева е великолепен пример за подрастващите, за това как могат да съчетават спорт, изкуство и отличен успех, за достойно поведение на младо момиче в обществото и прекрасен човек.

Сега тя поема по свой собствен път в живота, през който не се съмняваме, че отново ще бъде отличничка!

 

КОМЕНТАРИ

Пенев13:18 - 25.05.2019
Съгласен с госпожа Иванова. Неизброимите призови места са често излишно шумене на езиковата. Другите не съществуват
ИВАНОВА18:36 - 24.05.2019
ВСИЧКИ ДЕЧИЦА ТАЗИ ГОДИНА СА НАЙ И СА МНОГО ТАЛАНТЛИВИ , ИМА ДОСТА ДЕЦА КОИТО НЕ СА ИЗРЕДЕНИ СРЕД ТЯХ СА ПОНЕ ОЩЕ ДЕСЕТКИ ..,НО НА ДОБЪР ЧАС ДЕЦА РАСТЕТЕ ВСЕ ТАКА ДОБРИ И НЕ БЪДЕТЕ МНОГО .МНОГО ИДЕАЛНИ - БЪДЕТЕ ЕСТЕСТВЕНИ НЕ САМО НАЙ -ДОБРИ, НАЙ НЕЗНАМ КАКВИ ..БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK